بحـث
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم |
الكرواسون بالخطوات المصورة
صفحة 1 من اصل 1
الكرواسون بالخطوات المصورة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
نبدأ باسم الله
المقادير
كيلو دقيق ( منخول طبعا )
2 كوب ماء دافئ
كوب لبن دافئ
2 بيض بلدي او بيضة حمراء
ملعقة كبية خميرة فورية او قطعة خميرة عادية
4 ملاعق كبار سكر خشن وملعقة صغيرة ملح
200 جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة
دي صور المقادير
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
طبعا قبل ما نبدا نجيب نص كوب ماء دافئ وملعفة كبيرة سكر والخميرة في كوب على بعض ونسيبها تخمر 10 دقايق
لحد ما تبقى كدة تمام؟
[size=25]الطريقة
حنعجن الدقيق والبيض والسكر ورشة الملح والخميرة واللبن والماء
يعني حنحط كل المقادير على بعض ماعدا الزبدة ماشي؟
وحيكون شكلها كدة بعد العجن
وبعدين نغطيها ونسيبها ساعتين في مكان مقفول
ودي بعد الساعتين طبعا الحجم بيتضاعف
حنبدا نقسم العجينة ل 15 او 16 كورة ماشي ( معلش نسيت اصور الخطوة دي )
ونفرد كل كورة عملناها بالنشابة بالشكل ده
وندهن عليها زبدة
وهكذا بقى يعني نفرد الكورة ونحط زبدة وبعدين نحط واحدة تانية ونحط زبدة
لحد ما نحط 5 طبقات او 6
يعني 5 او 6 كور ماشي؟
بلاش اكتر عشان تستوي كويس معانا وماتبقاش عجينة
واخر طبقة مش بنحط عليها زبدة تمام؟
وبعدين ناخد الطبقات دي ونفردها بالنشابة لحد ما تبقى اكبر
وبعدين نقسمها 8 مرات بالسكينة ولو عايزاها ميني كرواسون يبقى نقسمها 16
ونبدا نمسك المثلث بالشكل ده
ونحط الحشو ونقفل كدة
ونلفه ويبقى شكله كدة
يارب تكون واضحة
[/size][size=16][size=25]عشان ندهن الوش[/size][/size][size=16]
انا جبتها من قناة فتافيت برنامج حورية المطبخ
بيخلي الوش بني زي برة
بنجيب بيضة
ملعقة بن ( قهوة )
ملعقة لبن حليب
ملعقة زيت
وده شكلها
وهنا دهنا الوش وهما في الصاج
طبعا ندهن الصاج زيت
ومش بتطول في السوا يعني نار متوسطة ربع ساعة بالكتير
راقبوها عشان بتحمر بسرعة
يارب يكون عجبكوا
منقووول[/size]
نبدأ باسم الله
المقادير
كيلو دقيق ( منخول طبعا )
2 كوب ماء دافئ
كوب لبن دافئ
2 بيض بلدي او بيضة حمراء
ملعقة كبية خميرة فورية او قطعة خميرة عادية
4 ملاعق كبار سكر خشن وملعقة صغيرة ملح
200 جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة
دي صور المقادير
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
طبعا قبل ما نبدا نجيب نص كوب ماء دافئ وملعفة كبيرة سكر والخميرة في كوب على بعض ونسيبها تخمر 10 دقايق
لحد ما تبقى كدة تمام؟
[size=25]الطريقة
حنعجن الدقيق والبيض والسكر ورشة الملح والخميرة واللبن والماء
يعني حنحط كل المقادير على بعض ماعدا الزبدة ماشي؟
وحيكون شكلها كدة بعد العجن
وبعدين نغطيها ونسيبها ساعتين في مكان مقفول
ودي بعد الساعتين طبعا الحجم بيتضاعف
حنبدا نقسم العجينة ل 15 او 16 كورة ماشي ( معلش نسيت اصور الخطوة دي )
ونفرد كل كورة عملناها بالنشابة بالشكل ده
وندهن عليها زبدة
وهكذا بقى يعني نفرد الكورة ونحط زبدة وبعدين نحط واحدة تانية ونحط زبدة
لحد ما نحط 5 طبقات او 6
يعني 5 او 6 كور ماشي؟
بلاش اكتر عشان تستوي كويس معانا وماتبقاش عجينة
واخر طبقة مش بنحط عليها زبدة تمام؟
وبعدين ناخد الطبقات دي ونفردها بالنشابة لحد ما تبقى اكبر
وبعدين نقسمها 8 مرات بالسكينة ولو عايزاها ميني كرواسون يبقى نقسمها 16
ونبدا نمسك المثلث بالشكل ده
ونحط الحشو ونقفل كدة
ونلفه ويبقى شكله كدة
يارب تكون واضحة
[/size][size=16][size=25]عشان ندهن الوش[/size][/size][size=16]
انا جبتها من قناة فتافيت برنامج حورية المطبخ
بيخلي الوش بني زي برة
بنجيب بيضة
ملعقة بن ( قهوة )
ملعقة لبن حليب
ملعقة زيت
وده شكلها
وهنا دهنا الوش وهما في الصاج
طبعا ندهن الصاج زيت
ومش بتطول في السوا يعني نار متوسطة ربع ساعة بالكتير
راقبوها عشان بتحمر بسرعة
يارب يكون عجبكوا
منقووول[/size]
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة يوليو 01, 2011 12:19 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» إذا إنتي قد التحدي ادخلي
الجمعة يوليو 01, 2011 12:13 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» لعبة ممتعة جاوبي بنعم أو لا يللااااااا ادخلووا
الجمعة يوليو 01, 2011 12:03 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» بيوت عصافير غاية في الجمال
الأربعاء يونيو 22, 2011 4:43 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» مجلة كروشيه عربي ......!!
الأربعاء يونيو 22, 2011 4:37 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» ~*¤®§(*§ بــلــكــونــات §*)§®¤*~ˆ°
الأربعاء يونيو 22, 2011 4:29 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» حمّامات رووووعة
الأربعاء يونيو 22, 2011 4:22 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» فازات جميلة أووي
الأربعاء يونيو 22, 2011 4:20 pm من طرف الفتـاة المسلمـة
» غرف نوم آخر أناااقة وجماااال
الأربعاء يونيو 22, 2011 4:17 pm من طرف الفتـاة المسلمـة